Markanın tescil edildiği mal veya hizmetlerin tamamının veya bir kısmının başka bir şahıs ya da firmaya devredilmesidir.
Devir sözleşmesinin yapılmasıyla birlikte marka hakkı devredenin malvarlığından çıkarak devralanın malvarlığına geçer.
Devir işlemi hukuki olarak marka başvurusuna da uygulanabilir, ancak tavsiye edilmez. Tescil sürecinde ki herhangi bir olumsuz karar durumunda yeni mülkiyet sahibi hak kaybına uğrayabilir.
Bir işletmenin aktif ve pasifleri ile birlikte devri, aksi kararlaştırılmamışsa, işletmeye ait markaların da devrini kapsar. Yani işletmesini devreden bir kişi veya kuruluşun ayrıca marka devir işlemlerini yapması gerekmemektedir.
Tescilli bir markanın devri sırasında aynı markanın veya ayırt edilemeyecek derecede benzerinin, aynı veya halkı yanılgıya düşürecek derecede benzeri mallar veya hizmetler için başka marka tescillerinin bulunması halinde, bu markaların da devredilmesi şarttır.
Marka tescil edildiği mal veya hizmetlerin tümü veya bir kısmı için devredilebilir. Kısmi olarak devredilen mal ve/veya hizmetler için, kısmi devralan adına yeni bir marka dosyası oluşturularak devir kapsamı mal ve/veya hizmetleri içeren yeni marka tescil belgesi ve marka tescil numarası verilir.
Marka Devir Hizmet İçeriği Devir edilecek marka/başvuru üzerinde haciz, rehin olup olmadığının tespiti. Hükümsüzlük durumunun irdelenmesi, başka aynı veya benzer tescilli marka olup olmadığının araştırılması Marka devir sözleşmesinin taslak olarak hazırlanması, Noterde devir işlemi aşamasında kılavuzluk yapılması Devir işleminin yeni hak sahibi adına Türk Patent Enstitüsü (TPE) siciline kayıt işlemlerinin yapılması
Devir sonrası talep edilirse sicil sureti, marka tescil belge sureti alınması işlemlerinin yapılması
Danışmanlık ve Belgelendirme Talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz
Marka Tescil
Markanızı tescil ettirmenizdeki amaç; sadece başkalarının haksız kazanç sağlamasını önlemekten öte, haksız kazanç sağlıyor iddiası ile sizin önlenmenizin de önüne geçmektir. Çünkü; bu durumda,
Patent Tescil Sistemi : Buluş sahibine, buluşunu kullanma ve kullandırma konusunda bir özerklik vererek, diğer insanları da buluşlar yapmaya teşvik eder.
Bir ürünün tümü veya bir parçası yada üzerinde bulunan süslemenin çizgisi, rengi, belirli yapısı, şekli, sesi, esnekliği veya diğer karakteristik özellikleri ile insan duyuları tarafından
Bir Buluşun Faydalı Model Belgesi Verilerek Korunması İçin Taşıması Gereken Nitelikler ; a-Yenilik : Faydalı model başvurusuna konu olan buluş başvuru tarihinden önce