Marka Tescil ;
Marka Tescil Nedir?
Marka tescil hakkında bilgi vermeden önce marka konusunu açıklığa kavuşturmak doğru olacaktır. Zira her isim marka değildir. Marka olabilmek için bir takım koşullar bulunmaktadır.
Öncelikle marka, ticari bir ürünün ismidir. Yani örneğin şirketinizin ismi bir marka değildir, bu isim ticaret ünvanı' dır. Ve marka olarak tescil edilebilse de ürettiğiniz bir ürün yoksa bunun bir anlamı olmayacaktır. Örneğin Taşcıoğulları Nakliyat, ticaret limited şirketi'nin marka olarak tescili gereksizdir. Zira uluslar arası ürün ve hizmeti yoktur, ülke çapında da aynı ticaret ünvanı'nın alınabilmesi söz konusu değildir. Ancak, bu firma örneğin, Talog isminde uluslar arası iş yapan bir franchise ağı kuracaksa, bu ismi akredite etmeli ve ticari marka sıfatı kazandırmalıdır. Ayrıca aynı ticaret ünvanı altında pek çok ticari ürünü üreten bir sanayi kuruluşunun da ürünlerine marka tescil ettirmesi gereklidir. Zira ticaret ünvanı bu durumda ürünlere verilmez.
Diyelim Hacızade Ltd. Şti. isminde bir işletmeye sahipsiniz ve şekerleme üretiyorsunuz. Bir şekerinizin adı, Mino, diğeri Coco olacaksa bu ürünler için ayrı ayrı marka tescil ettirmeniz doğru olacaktır. Zira bu ürünleri sizden önce tescil ettirmiş birileri olma ihtimali vardır ve durumda ağır yaptırımlarla karşılaşmanız muhtemeldir.
Ayrıca marka tescili ürün itibarını ciddi şekilde artıran bir uygulama olmakla birlikte taklit ürünlerle mücadele için de elinizdeki yegane kozdur.
Marka Tescili Nasıl Yapılır ?
Marka Tescil için öncelikle dilerseniz marka araştırması yaptırabilirsiniz. Firmamız dilerseniz sizin için kullanmak istediğiniz markanın tescilinin uygun olup olmadığını sorgulayabilir. Sorgulama sonrasında eğer marka tescili bakımından bir olumsuzluk veya engel yoksa, başvuru yaparsınız. Genellikle 15 gün içerisinde tamamlanan bu işlem biraz meşakkatli sayılabilecek prosedürlere sahiptir ayrıca zamanınızı alacaktır. Uzman marka ekibimiz bu süreçte sizlere yardımcı olacaktır.
Marka Tescili İşlemlerini Kim Yapar ?
Marka tescilinde nihayi onay merci Türk Patent Enstitüsü dür. Ancak buraya yapılacak başvuru işlemlerin takibi sizin veya talimat vereceğiniz aracı firma tarafından yürütülür. Araştırma, dosya hazırlama, başvuru, takip ve onay gibi süreç takiplerini kendiniz de yapabileceğiniz gibi, profesyonel bir firmaya teslim etmeniz hem hata payını azaltır, hem süreci hızlandırır hem de sizin zamanınıza mal olmaz.
Marka tescil işlemlerinde firmamız size en güvenilir ve hızlı işlemleri sunmaktadır. Dilediğiniz zaman uzman ekibimizle iletişime geçebilir, işlemler hakkında bilgi alabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.
Marka Yenileme İşlemleri ;
Marka değeri, şekil, isim soy isim, coğrafi bir işaret ya da herhangi bir geometrik şekil olarak kullanılabilen bir değerdir. Markanın tescil işlemi de bu değerlerin kişinin ya da bu sahip bir şirket ise şirketin üzerine tescillenmesi ile olur.
Marka tescil sürecinden bahsetmek gerekirse ; bu süreç marka değeri olarak belirlenen şeyin tescile müsait olup olmadığına bakılarak başlar. Tescile müsait ise marka, tescil işlemleri için Türk Patent Enstitüsüne başvurulur. Marka araştırılması tescil sürecinin ilk aşamasıdır. Markanın tescile müsait olmadığı zamanlarda alternatif bir başvuru yapılması önerilir. Uzaman danışmanlarımızdan marka tescil süreci hakkında bilgi alabilirsiniz.
Tescil için başvuru yapıldıktan sonra marka değerlendirme süreci başlar. Her marka 3 aylık dönem boyunca askı süresi olarak da bilinen yayına çıkma sürecine girer. Bu süreç markaların benzer markalar karşısında hukuki olarak korunması için tanınmış resmi bir süredir. 3 aylık dönemde benzerlik konusunda tespiti yapılan markalara itiraz gelmektedir. itiraz süreci ise şu şekilde işlemektedir; itiraz gelen markalar bu itiraza karşı bir görüş bildirme hakkına sahiptir. Karşı görüş yazılan markalar Türk patent Enstitüsü ‘nün değerlendirme kurulu tarafından değerlendirilerek benzerliğin haklı ya da haksız olduğuna karar verilir. Eğer bu karar yerinde bir karar değilse, tekrar bu karara karşı bir dilekçe ile itiraz edilir. Enstitü değerlendirme kurulunun verdiği yeniden değerlendirme kararı nihai bir karardır. Bu karara itiraz edilemez.
Eğer markaya itiraz gelmez ise süreç 3 aylık yayın süresinin bitiminden sonra marka tescil işlemi tamamlanmaktadır.
Tescilli markanın koruma süresi başvuru tarihinden itibaren 10 yıldır. Bu süre onar yıllık dönemler halinde sınırsız sayıda yenilenebilir .Tasarım tescili ve marka tescili birbirinden farklı kavramlardır.
Marka Tescili Nedir , Marka Tescil Araştırması , Marka Tescil Sınıflandırması , Marka Tescil Başvurusu Evrakları , Marka Tescil Sureci , Marka Tescil Yenileme İşlemleri , Com.Tr Uzantılı İsim Tescili , Marka Tescil Mal Ve Hizmet Sınıfları , Marka Tescil Belgesi , Marka Tescil Yenileme , Marka Tescili Başvurusu , Marka Tescil İtiraz İşlemleri , Marka İtiraza Karşı Görüş , Marka Tescil Devir , Marka Tescili Nasıl Yapılır , Marka Tescil İzleme , Marka Tescil Hakkı Suresi , Marka Tescil Maliyeti , Markanızı Neden Tescil Ettirmelisiniz , Marka Tescil Ofisleri , Markanızı Tescil Ettirmezseniz , Marka Tescil Karar Kriterleri , Tescil Edilemeyecek Markalar , Yurtdışı Marka Tescili , Diğer Marka İşlemleri , Marka Hakkının Başlangıcı Ve Süresi , Marka Tescil Lisans İşlemleri , Marka Tescil Kanunu , Marka Tescil Sorularınız İçin İletişim , Marka Tescil Ofisi Ve Marka Vekili İle Çalışmanın Önemi , Marka Tescili Ne Kadar Sürede Tamamlanır gibi sorularınız cevapları için uzmanlarımız aramaktan çekinmeyiniz lütfen.